Företagsmassage

Fördelen med företagsavtal

Fördelen med ett avtal är att du får en egen massör som tar hand om personalen och kan följa upp besöken. Ett personligt program läggs upp för varje anställd och på så vis får du bästa möjliga resultat och det blir en kontinuitet i behandlingen. I programmet som massören lägger upp ingår förutom massage och töjning, självstretchingprogram, små träningsprogram, råd och tips om hur man kan undvika ytterligare förslitnings- och belastningsskador på arbetsplatsen.

Sjukskrivningar

Korttidssjukskrivningarna bara ökar och ökar. Genom att ha massage på sin arbetsplats, kan man komma tillrätta med en stor del av dessa sjukskrivningar.  Framförallt de som är relaterade till en hög arbetsbelastning med hög stressnivå. Huvudvärk, musarmar, ischias samt rygg och nackbesvär är exempel på besvär som kan åtgärdas.
Arbetsskador är en annan viktig bit, som  genererar en onödig ekonomisk belastning för arbetsgivaren. Massage är den bästa hjälp du kan ge din anställd för att så snabbt som möjligt komma tillrätta med ev. arbetsskador och kunna återgå till sitt arbete.


Klassisk massage

Klassisk massage är en gammal beprövad metod som inriktar sig på förebyggande behandling, rehabilitering och avslappning.
Massagen lämpar sig på de flesta muskulära problem oavsett om de har uppstått på grund av inaktivitet som stillasittande och monotont arbete, eller på grund av belastningsskador beroende på hårt och tungt arbete.

Stress på arbetsplatsen är en annan bidragande orsak till muskelproblem.

Exempel på specifika tillstånd som behandlas:

  • spända och förkortade muskler
  • cirkulationsstörningar såsom domningar och stickningar
  • svullnader på grund av dålig cirkulation
  • spänningshuvudvärk
  • ischiasproblem

​​

Med tanke på dagens modernt inredda arbetsplatser där vi använder oss av all tänkbar teknik för att behöva röra oss så lite som möjligt och i jakten på att effektivisera så mycket som möjligt har vi glömt bort en viktig faktor. Människan!!! Det är här som massagen gör under. ​

Musarmar och musaxlar försvinner, spända nack- och ryggmuskler blir smidiga och elastiska, spänningshuvudvärk är som bortblåst. Resultatet blir en gladare och piggare personal som orkar vara betydligt mer effektiv vilket gynnar arbetsgivaren som får ett mycket bättre resultat på arbetsplatsen.​

Massagens bakgrund

Massage är en gammal behandlingsmetod som härstammar från Kina för ca 5000 år sedan. Via Indien och Antikens Grekland introducerades massagen på 1800-talet i Sverige av Per-Henrik Ling.
Än idag är massagen inte fullt ut accepterad som behandlingsform utan anses fortfarande som något konstigt vi håller på med i mörka källarlokaler.

Dock forskas det inom området och massagens mycket positiva effekter har konstaterats och dokumenterats genom kliniska undersökningar.​

Kontakt

KroppsTeamet

Magnoliagatan 3, 256 68 Helsingborg

Tel: 042-182588

E-post: info@kroppsteamet.com

Org nr. 969679-0337

Öppettider

​Måndag:

08.00-18.00​

​Tisdag:

08.00-18.00​

​Onsdag:

08.00-18.00​

​Torsdag:

08.00-18.00​

​Fredag:

08.00-16.30